ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ (ΜΕ ΕΝΔΟΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΣΑΡΩΤΗ)

Η Προσθετική Οδοντιατρική αφορά στις τεχνικές αποκατάστασης ελλειπόντων δοντιών και ελλειμμάτων των μαλακών ή σκληρών ιστών (οστού και ούλων) με την προσθήκη όψεων, γέφυρας, στεφάνης και ενθέτων-επενθέτων. Στην κατηγορία αυτή συγκαταλέγεται επίσης η κινητή προσθετική, με την κατασκευή σύγχρονων, εξατομικευμένων τεχνητών οδοντοστοιχιών.

Στη Dental Care πραγματοποιείται Προσθετική Οδοντιατρική με ψηφιακή αποτύπωση. Συγκεκριμένα, τα αποτυπώματα για την κατασκευή ολοκεραμικών όψεων, ενθέτων-επενθέτων και θηκών, λαμβάνονται πλέον και ψηφιακά, χάρη στον ενδοστοματικό Σαρωτή.  Η διαδικασία λήψης των ψηφιακών αποτυπωμάτων γίνεται γρηγορότερα, αμεσότερα, με άριστη εφαρμογή των αποκαταστάσεων.

Λεύκανση Δοντιών

Ο κάθε ασθενής έχει το δικό του φυσικό χρώμα δοντιών εκ γενετής. Στην πορεία, αυτό το χρώμα αλλάζει, με τη φυσική φθορά της ηλικίας, τις διατροφικές συνήθειες, το κάπνισμα, τη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων, ή εξαιτίας κάποιου τραυματισμού. Επίσης, ενδοδοντικές θεραπείες μπορεί να ευθύνονται για τη μεταβολή στο χρώμα του δοντιού.

Η λεύκανση δοντιών είναι πολύ δημοφιλής και απόλυτα ασφαλής μέθοδος για την επαναφορά υγιούς όψης των δοντιών. Η αισθητική οδοντιατρική προσφέρει διαφορετικές μεθόδους για αυτή τη διαδικασία και ο οδοντίατρος σε συνεργασία με τον ασθενή, θα επιλέξει εκείνον που ανταπεξέρχεται καλύτερα στην περίπτωσή του. Η λεύκανση ξεκινά από το ιατρείο, με την τοποθέτηση ειδικής λευκαντικής γέλης, που τοποθετούμε στην επιφάνεια των δοντιών και στη συνέχεια, με τη βοήθεια laser/led την ενεργοποιούμε. Ο ασθενής καλείται να συνεχίσει τη λεύκανση στο σπίτι, με την εφαρμογή ελαστικών ναρθηκών (μασελάκια), για 1 έως 2 εβδομάδες, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος οδοντιάτρου.

Σε περιπτώσεις όπου συντρέχουν άλλοι παράγοντες αποχρωματισμού των δοντιών, όπως για παράδειγμα σε οδοντικό τραύμα, προγενέστερη απονεύρωση κ.λπ., ενδέχεται να χρειαστεί εσωτερική οδοντική λεύκανση.

Smile Makeover

Ένα όμορφο χαμόγελο βελτιώνει όχι μόνο την όψη, αλλά και την ψυχολογία των ασθενών. Το χαμόγελο ενισχύει την αυτοπεποίθηση, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σημαντικό κοινωνικό και επαγγελματικό σύμμαχο. Το περιποιημένο, λευκό χαμόγελο προκαταβάλει θετικά τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε και ως δια μαγείας, τους κάνει να μας χαμογελούν ανταποδοτικά!

 Ο οδοντίατρος που εξειδικεύεται στην Αισθητική Οδοντιατρική, θα αναλάβει να επιδιορθώσει το χρώμα, το σχήμα και την ευθυγράμμιση δοντιών και ούλων, αλλά και να αποκαταστήσει και σοβαρότερες βλάβες, όπως αυτές αναφέρονται παραπάνω. Το Smile Makeover είναι συχνά απαιτητικό, αφού εμπλέκει και οδοντιάτρους άλλων ειδικοτήτων. Στη Dental Care η αισθητική οδοντιατρική παρέχεται ολοκληρωμένα, καθώς υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας του τμήματος Προσθετικής & Αισθητικής, με τα τμήματα Ορθοδοντικής και Περιοδοντολογίας.

Η ομάδα της Dental Care θα «επανασχεδιάσει» για εσάς το ιδανικό χαμόγελο που ταιριάζει στο πρόσωπό και στην ηλικία σας, ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό, αρμονικό και να σας ικανοποιεί πλήρως.  

Αισθητική Οδοντιατρική, Λεύκανση, προσθετική